dinsdag 6 maart 2012

kast voor miekemoeche

dolblij ben ik met dit meubel !Eigenlijk is het niet mijn stijl, helemaal niet zelfs, maar het ding heeft een ZIEL ! Van zodra het in mijn knutselkamer staat, voel ik iets "extra's", méér warmte, méér spirit, héél veel jeugdsentiment en herinneringen aan hele lieve stand-in-grootouders !
Ik zie hèm nog het kastje opendoen om enkele mooie postzegels uit het kleine laatje te halen, bewaard om ze aan mij te geven, want hij gaf mij een mooi postzegelalbum en leerde hoe ik met een pincetje heel voorzichtig elk zegeltje achter het kalkpapiertje moest schuiven.... Ik hoor hààr nog het sleutelkastje opendraaien om een, uit haar vaderland handgemaakt sierpopje, stilletjes in mijn kleine handjes te stoppen....
"zucht".... schatten van mensen !
HUN kastje zit vol jeugdsentiment voor MIJ!

Dit is niet zómaar een kastje ! Dit kastje heeft een doel ! DIT wordt MIJN MIEKEMOECHE-kastje !

Ik wil het "pimpen" tot een hip, wit of grijs of ... ? gezellig, romantisch meubeltje! In gedachten zie ik het zo al voor mij, maar...

1 probleem => ik heb totààl géén kaas gegeten van meubeltjes verven ;-(

DUS hier mijn warme OPROEP:

Wie heeft leuke, handige tips ? (Misschien zelfs wel een heuse handleiding????)

ik ben benieuwd en hoop dat jullie mij kunnen helpen !

10 opmerkingen:

 1. Ik kan je spijtig genoeg niet helpen met het pimpen, maar ben wel benieuwd naar het resultaat :-) Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mercikes, het zal misschien nog wel een werkje van lange adem gaan worden, maar ik hoop toch om hier ooit een "na"-foto te kunnen tonen ! Trouwens, welkom op mijn blogje.

   Verwijderen
 2. Ik heb ook echt geen kaas gegeten van verven in het algemeen, laat staan meubels verven. Ik kan je alleen maar veel goede tips toewensen zodat je miekemouche-kastje nog geweldiger wordt. Ik kijk mee uit naar het resultaat. ;o)
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zal zeker en vast mooi worden !
  Ik zag je oproepje op mijn faceboekpagina, lees gerust eens na en als je nog vragen hebt hoor ik het wel!
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. alvast dank voor je vlugge antwoord! Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk wel opzie tegen het schuurwerk en daarom alleen al zou opteren voor een grondige schrobbeurt ;-) Dus ik ga jouw raad opvolgen en eens testen. Je mag me altijd raad geven ivm goede kwaliteit primer én verf want ik ben ècht wel een leek! Ik zou graag een witte kast krijgen met hier en daar een tikje "oud" erdoor. Ik las al ergens dat ik daarvoor bvb een donkergrijze primer moet zetten, en daarboven witte laklaag, en dan hier en daar lichtjes opschuren?! Klopt dat?

   Verwijderen
  2. Levis is goed van kwaliteit en zo goed als overal te vinden! Een donkergrijze primer zal je wel moeten laten maken want normaal zijn ze alleen in het wit te vinden. Maar die manier van werken is zeker een optie voor wat je wil bekomen.

   Verwijderen
 4. Oh wat ben ik benieuwd naar het eindresultaat want ik zie het kastje al helemaal geverfd voor me staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het kastje prachtig! Ben benieuwd naar hoe 't worden zal...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk om je blog te ontdekken! hier enkele tips ... wanneer het kastje in de was staat, moet die er eerst afgehaald worden met een in terpentijn gedrenkte doek. daarna lichtjes opschuren, en in de grondverf zetten (multiprimer). voor het schilderen kan je zowel lakverf gebruiken als muurverf. muurverf zet ik er altijd "streperig" op met een platte, brede borstel. voor een verouderd effect, kan je enkele hoekjes doorschuren. hopelijk heb je er wat aan! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. welkom bij miekemoeche, Anne! En zó lief dat je mij schildertips geeft voor mijn kastje!
   Hoeveel laagjes verf zou hij nodig hebben denk je?
   Ik zou er heel graag aan beginnen, maar wegens tijdsgebrek schuif ik het even voor mij uit. Zo rond Pasen heb ik een weekje verlof en hopelijk kan ik er mij dan eens op loslaten ;-))
   ... en nu ga ik eens piepen op jouw blogje,
   groetjes
   Hilde

   Verwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!