zondag 3 februari 2013

Vijf keer !jawel, je leest het goed,
VIJF keer
 tornde ik het sierstiksel los omdat ik geen RECHTE LIJN KAN STIKKEN blijkbaar, pffffffffff.
Op de foto is het niet zo te zien, maar voor de tas die ik aan het maken ben in een naailes van de KVLV (Vrouwen met Vaart ;-)  ) gebruik ik nogal een dik stofke van de Ikea. Schoon stofke, ja da's waar, maar telkens ik nu langs een driedubbele laag stof passeer (daar waar de handvatten vastgestikt zijn in de naad) maakt mijn stiknaald een serieuse bocht en lijkt het telkens of ze eigenlijk uit de bocht gevlogen is....ge weet wel....zoals een chauffeur met een glaasje-teveel-op af en toe eens over de witte streep rijdt ;-)


Enfin, niet plezant dus, ik ga hier af gelijk ne gieter!!!
Heb al vanalles geprobeerd, een beetje verder van de naad af gestikt, naald wat opgeschoven naar de andere kant, ritsvoetje opgezet,....maar nikske, nada, noppens......het blijft een SCHEVE lijn!
Ik geef het op,
stop dat werkske terug in mijn tas.... de tas die ik vandaag eindelijk voor het eerst opendeed sinds onze eerste naailes zo'n 14d geleden!
Hopelijk weet de kvlv-naaijuffrouw raad en kan ik er weer tegenaan en komt er wat VAART in dat stikwerk......zou toch moeten lukken met allemaal KVLV-dames als goede raadgevers in de buurt, niet?


Ziezo, mijn schoonzus zal content zijn dat ik eindelijk nog 's een blogske placeerde!!!
('k werd vanmiddag zowaar efkes op het matje geroepen: Sèg, al van de 15de januari niks nieuws meer op uwen blog gezet! Nog maar 4 berichtjes in 2013!!! Zo gaat ge d'er nie komen hè!
Dus, speciaal voor u , Elske, blogske nr 5 van dit jaar! OK? )

groetjes
Hilde

15 opmerkingen:

 1. En als je je werk eens van de andere kant vastnaait?!? succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. had ik ook al geprobeerd, maar...nu heb ik voor de 6de keer gestikt en gooide het nog over een andere boeg...naaild helemaal naar rechts, naad in het midden vh voetje...en, tja, niet perfect, maar in vergelijking met de 5 andere stiksels moet het ermee door kunnen! OEF! mercikes voor je "support"

   Verwijderen
 2. Haha ik krijg van ons moemoe ook altijd onder mijnvoeten als ik efkes niet meer blog !
  Maar als ge idd vijf!!!!! Keer uw stiksels los moet maken, dan heeft ne mens geen tijd meer voor iets anders heee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, idd, en ik weet niet zunne, maar ik torn nie graag los :-(((

   Verwijderen
 3. Gezellig dat je er weer bent. Ik had je al een beetje gemist.
  Probeer trouwens eens om de bovendruk van je naaivoet eens wat losser te zetten als je dikke lagen moet naaien. Wil nog weleens helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat lief van je! Hoe is het trouwens met je? 'k moet dringend nog eens bij je komen piepen...zit je momenteel in Nederland of Zweden?... Heb laatste tijd zo druk dat ik al mijn blogmaatjes een beetje "verwaarloos"!
   groetjes
   Hilde

   Verwijderen
 4. ik kan niet meteen helpen, maar herken de frustraties. ik houd het in die gevallen meestal op een scheve lijn (waar ik me dan elke volgende keer dat ik naar mijn naaisel kijk blauw aan erger ;)). groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat herken ik ... meestal laat ik het ook zo, maar ik weet uit ervaring dat ik het hele maaksel dan achteraf enorm verfoei en er niet van kan genieten! Durf het dan ook aan niemand te vertonen, dus....6de keer (ondertussen)...en nu kan het stiksel er wel mee door!
   Pff, ik haat dat perfectionistisch trekje soms wel hoor....alhoewel....
   daag, dank voor je "medeleven", hahaha

   Verwijderen
 5. haha, dat tornmesje heb ik ook al vaak gebruikt hoor, na een tijdje sluit je met dat tornmesje zelfs een vriendschap omdat je het niet missen kan:).. en de naaijuf zal het probleempje wel oplossen. Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zal ik gaan afzien als het bij u al niet lukt... ben namiddag ook aan het zoeken geweest op mijn naaimachine om op juist 1 cm te stikken eindelijk gevonden:)leren recht stikken!
  Daarna begonnen met de tas"orde met rits"uit het boek van Sanne en Riet het knippen alleen al ben ik even mee bezig geweest... weet niet hoe jullie dat allemaal zo snel kunnen ik ben klaar tot aan de rits we moesten nog weg anders was het af... denk ik toch:)... nu ga ik alles klaarmaken voor morgen nog een paar wasmachines met sportkleding van vandaag opplooien daarna zal het wel bijna tijd zijn om gaan te slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd Marina, want ik dacht al dat ik een pietje precies ben! Maar ondertussen heb ik ondervonden dat jij nog "erger" bent dan ik ;-))

   Verwijderen
 7. Een boventransportvoet helpt ook als je vele lagen (dikke) stof moet verwerken. Een investering die hier al de moeite gebleken is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee toch, dat ik daar niet aan gedacht heb! Ik heb dat ineens aangeschaft bij de aankoop v mijn machine! Dank voor de tip....ga er volgende keer (dus: bij de achterkant vd tas) aan denken...en proberen!
   groetjes

   Verwijderen
 8. Fijn, een blogje!! Ik heb je ook gemist hoor!!
  Hoop dat het gaat lukken met je tas naaien!! =)

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!