zondag 23 juni 2013

speciale opdracht!

terwijl mijn naaste omgeving al duidelijk liet horen dat ik "dringend" nog eens een blogje moet plaatsen, want: "er komt maar niks...!", zit ik hier niet stil hoor.
Toegegeven, qua blogberichtjes plaatsen is het hier de laatste tijd niet veel soeps geweest, maar ik heb lekker "rondgewandeld" in blogland ...en genoten van vele mooie, grote en kleine projecten die jullie weer tevoorschijn toverden....

Wel, toveren ... dat zou ik ook wel moeten kunnen want ik kreeg van zoonlief een "miekemoeche-bestellingske"! En wat voor ééntje !!!!!  (als je 't mij vraag is het er één met moeilijkheidsgraad 37, terwijl ik nog maar een "beginnelingske" ben!)

"Mama, gij kunt dat!!!", zegt hij dan (hetgeen mijn ego wel streelt, maar tegelijkertijd kronkelen mijn hersencellekes zich in 101 bochten, smeek ik d'en heiligen geest om "verlichting" en jaag ik die vreselijke duivelkes-in-mijn-hoofd weg want die roepen constant: "t zal weer veel te moeilijk zijn voor u, ge gaat 't zien!)

enfin,....omdat de zoon mijn angstzweet al zag aankomen heeft hij "ter verduidelijking" een 3-D-ontwerp gemaakt van hetgeen hij zo graag "in het zwart-wit-vichystofke wil als voering, met zwarte-katoen-gehaakte-buitenkant"...

ik hoor jullie al lachen, maar zou jij nog lachen als ge dit onder uwe neus geschoven krijgt?


?????
en nu nog 's een fotoke van opzij:


???
en?
weet je wat het moet worden?


Diegenen die mijn zoon kennen, zullen al wel kunnen raden dat het om een "gesofisticeerde pennenzak" gaat!
Ja, onze Dries is een echte pennen-en potlodenverzamelaar. Neen, niet zo van die reclamepennekes hè, maar van die mooie, designstukken, die hij via het wide-world-web bijeengoogled en bestelt in de meest verre uithoek van de wereld, en dan koestert gelijk een teder,zacht lammeke...en bewaakt en beschermt zodat er maar géén schrammekes op komen...
tja, en dan moet de mama al eens een opdrachtje op de wereld krijgen...

't is niet zo moeilijk hoor! D'er moet alleen aan d'en ene kant 4 potloden/pennen in passen, aan de andere kant 5. Een zacht tussenschotje ertussen, zakjes die nèt correct passen zodat de pen in kwestie niet gaat verschuiven, er mag ook een cliplusje over komen, de rits moet van links bovenaan tot rechts onderaan openritsen, en.... en.....

Dus ik zit daar op te piekeren en heb al gezegd dat ik daar toch effkes op moet broeden vooraleer dat klaar gaat zijn. Dus géén deadline, PLEASE!

Heb dat 3D-voorbeeldje maar mooi langs mijn naaimachine gelegd en ben ondertussen begonnen aan een kadootje voor een jarige binnenkort....(dus kan het hier nog niet tonen) Maar ik kan jullie al verklappen dat ik het zelf wel mooi vind en voor een keertje content ben van het resultaat!
dus later meer hierover!

 En o, ja, vertelde  ik al dat ik ondertussen geniet van dru-yoga en meditatie?

heerlijke sessies in een kleine groep , een nieuwe wereld ging voor mij open, heb weer nieuwe lieve mensen ontmoet,...en voel me er goed mee!


En ik slaag er meer en meer in om LOS TE LATEN ! Geen balonnen, maar wel zoveel mogelijk negatieve dingen waaraan je toch niets kan veranderen.
Bevrijdend is dat, want dan pas maak je weer plaats om te genieten van de MOOIE, echt waardevolle dingen van het leven!

 (ik ben trouwens dol op de tekeningen van Ingrid ! Ze heeft een razend populaire blog!)


voilà, en nu terug naar de orde van de dag:  zal ik maar eens starten aan zoonlief's opdracht?

Wish me luck, please! ;-))

9 opmerkingen:

 1. Oh wat fijn dat het loslaten goed gaat!! Hier gaat het ook stapje voor stapje de goede kant op. Ik zou alleen eens wat meer 'rust/helemaal niets' moeten inlassen... Komt vanzelf goed... Loslaten!! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er niet gemakkelijk uit! maar ge gaat dat kunnen!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel geluk ! Bij mij is dat, als het moet voor iemand , dan lukt het niet.....dan doe ik stomme stoten enzo
  Maar ik ben ook wel fier als ze het vragen hoor !
  Dus veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je - en wat leuk dat je zoon zo mee denkt met het bedenken van projectjes! Misschien kan hij meteen een patroontje tekenen? (is een goede wiskundige oefening...)
  Het gaat vast lukken en ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fijn dat jou yoga je help met dingen los te laten en je lieve schat van een zoon weet wel wat mama allemaal kan en is toch zo fijn persoonlijk geschenk voor de jarige xxx je gaat dat zoals gewoonlijk goed doen hildeke ♥

   Verwijderen
 5. Gewoon proberen en als het niet wil, roep de bloghulptroepen.. Er zijn vast massas bloggers die hun hand er niet voor om draaien om een mooie pennenzak te maken en je bij willen staan met veel raad :-) Dan komt het helemaal goed.
  Zet hem op, je kunt het...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er inderdaad niet heel gemakkelijk uit maar ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken! Laat in ieder geval de gedachte los dat het te moeilijk zou zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het gaat lukken. Maar wat een opdracht. Veel succes!

  Liefs, Evita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je een manier gevonden hebt om los te laten, inderdaad héél bevrijdend, goed zo!! En hahaha misschien nog ergens een kaarske gaan branden voor een goede afloop? Wat heb je dat leuk geschreven. En je gaat er vast een hele leuke pennenzak van maken, ik kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!