dinsdag 2 februari 2016

Klein lieflijk ritstasje

Het nieuwe jaar loopt als een trein!
De feestperiode kruipt verder weg in onze herinnering, alles gaat weer z'n gewone gangetje..., althans zo lijkt het wel.

Voor mij is het voorlopig  nog een slakkengangetje! Maar daar ben ik voorlopig al heel blij mee. Mijn gezondheid liet het de afgelopen maanden serieus afweten en ik kreeg te kampen  met vreselijke Menière-aanvallen. Ik wil niet in detail treden, maar ik denk niet dat ik mij al ooit zó ziek gevoeld heb.
Het was hier al stil op mijn blogje omdat alles plots in "off-modus" schakelde eind oktober.

Gelukkig durf ik nu voorzichtig uitkijken naar een naderende werkhervatting, en heb ik weer wat energie voor af en toe een klein creatief projectje.
Oh, wat heb ik dat gemist!

Mijn Pinterestverzameling werd tussen de misselijk- en draaiduizeligheden door meermaals afgeschuimd, hunkerend naar genoeg energie en gezondheid om weer achter die naaimachine te kunnen kruipen.

Op het bord "tassen en beursjes" botste ik op een ideaal miniprojectje.
Een sleutelhangertasje zal goed van pas komen voor de sleutels en badge op mijn werk.
Ondanks de perfecte uitleg die je hier terugvindt, was ik zo eigenwijs om die niet klakkeloos te volgen....Resultaat: niet tevreden over het resultaat. (ik zeg je: die TWEE tabjes zijn écht wel handig om het ritsje te herschuiven!) Ik hing aan de binnenkant ook een sleutelring (dit is niet zo voorzien in de handleiding) en bij nader inzien had ik die beter aan de andere kant bevestigd zodat het ritsje dicht kan zelfs als de sleutels of badge aan de buitenkant zitten.Dus volgde een tweede versie! Hiermee kan ik leven ;)
Wat meer is: ik denk dat er nog wel wat stofrestjes hetzelfde leven beschoren zijn, want dit is heel leuk om te maken, én snel. (stofjes knippen en vlieseline strijken duurt langer dan het assembleren!)

stofjes: Stoffencircus (Soft Cactus)
vlieseline: H630 (tegen het buitenstofje)

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi, inderdaad een goed ideetje voor kleine stofrestjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoontje ! Veel beterschap en goede moed toegewenst !
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie stoffen combinatie gekozen ... binnenkort veel stofjes in ikea :) nu eindelijk kort bij voor ons ... veel beterschap... komt goed maar kan soms lang duren xx
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een leuk tasje! Ik heb er ook ergens één op mijn pinterest-bord staan. Als ik het ooit maak, zal ik je opmerkingen erbij nemen!
  Fijn dat het al wat beter gaat. Ik duim dat het gauw een nare herinnering is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo dit is echt wel een tof zakje... dankjewel voor de link... deze wordt hier vast ook een keertje gemaakt. Hoe zit het met de gezondheid intussen? Het blijft hier zo lang stil... hopelijk gaat het al wat beter met je?
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!