zaterdag 11 februari 2012

eindelijk! een speldenkussentje naar mijn zin

een tijdje geleden sakkerde ik me dood op al die kopspeldjes die in het rond vlogen bij het naaien. Telkens werd mijn naai-ijver onderbroken door een "op-handen-en knieën-zoektocht" naar eventuele boosdoeners voor onze kleine viervoeter. Telkens bedacht ik dat het toch handig zou zijn om een speldenkussentje bij de hand te hebben ! Ik zou er eentje maken....maar....: Wie mij wat beter kent, weet dat ik niet zo op 1.2.3 content ben met het eerste het beste (is een opperbeste eigenschap in vele gevallen, maar kan ook een vréselijk donker kantje hebben ;-)) Enfin, ik heb dus gewikt en gewogen, gepiekerd en ge-brain-stormed, ... en plots was het idee klaar ! Het zou een baboushka-speldenkussentje worden !
Niet dus ! Gisterenochtend vond ik in de badkamerla nog enkele vrolijk gekleurde body-shop-cremepotjes (kon ik niet weggooien wegens té leuk)..; en toen wist ik het => idéààl voor een speldenkussentje, want nu kan ik er lekker nog wat speldjes in bewaren en potjes hebben een gemakkelijk schroefdekseltje!
En dit is het resultaat! IK BEN BLIJ!

3 opmerkingen:

 1. Ze zijn geweldig! En die Berkel waar ze op staan ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk! hoe maak je ze? gewoon 2 cirkels aan elkaar, vullen en dat met een koordje langsgaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad Lotte. Met een borduurdraad ging ik telkens van het midden naar buiten toe en zo verdeel je het cirkelkussentje in 6 gelijke delen door telkens het draadje goed aan te trekken. Plezant resultaat, hè !

   Verwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!