zaterdag 4 augustus 2012

Maastricht

Omdat het al behoorlijk lang op mijn verlanglijstje stond, én omdat ik manlief ervan kon overtuigen om toch maar niet op koopavond naar Maastricht te gaan, is het uiteindelijk gelukt om gisteren eens naar de markt in Maastricht te gaan. Uiteraard zou ik er gaan rondsnuisteren om nog wat leuke stofjes of fournituren te ontdekken. Echtgenoot en zoon gingen hun eigen gangetje en zodus kon ik op mijn gemakske op tocht gaan...
Kom ik aan een supertoffe kraam vol couponnekes mooi gerangschikt per kleur, zo van die plezante knutselstofkes, honderden langs elkaar !
Wie mij wat beter kent weet dat ik verschrikkelijk moeilijk kan kiezen... En dan sta je daar voor al die stofkes, te twijfelen....en ja dan vang je al eens iets van de gesprekken op die er gevoerd worden... ik hoor een mevrouw vol enthousiasme tegen de verkoopster vertellen over naaiclubjes en bloggen (ik spits mijn oren)...én plots valt de naam "knappe knoopjes"... en ik flap eruit: "Knappe knoopjes, die ken ik! Ik ben er zelf één van!"...tja en dan is het hek van de dam. De dame in kwestie (Marina Grosemans) las enkele maanden geleden het artikel in de katern "SJIEK" van het BVL en is sindsdien fan van de knappe knoopjes en volgt heel wat bloggers.
Ik vraag of ze zelf ook een blogje beheert, maar dat blijkt (nog) niet zo te zijn.
Misschien reageerde ze wel al eens op één van jullie blogjes, want ze is superenthousiast en spreekt vol lof over alle mooie dingen die ze hier in blogland al tegenkwam.
Wanneer ze vraagt wie ik dan ben, en ik zeg: "Ik ben miekemoeche", zegt de dame langs ons : "Ben JIJ miekemoeche??? Ik ben moeke Veerle !!! "
Wij volgen elkaars blog al wel even, moet je weten,  dus dat is toch wel een ongelooflijk toeval om elkaar daar te ontmoeten! 
Marina en ik praten nog wat verder over het aanschaffen van een nieuwe naaimachine, en over hoe moeilijk kiezen dat dan wel is.
Enfin, dit maakt een mens nu écht wel blij ! Zulke toevallige aangename ontmoetingen van blogmaatjes, in levende lijve,...dat is hartverwarmend.
We kennen elkaar niet, en toch lijkt het zo vertrouwd als je ineens voor elkaars neus staat! Een toffe ervaring!

Uiteindelijk heb ik één lapke stof gekocht (omdat het zo goed past bij een stofje dat hier nog wacht op een bestemming).
Ook wat ritskes, fiberfill, tassenband, en enkele meters katoenkoordje (je weet wel, om zo'n zomers armbandje te knopen) maakte ik nog buit in enkele kramen verderop.We hebben er verder nog een prettige vakantiedag van gemaakt, met af en toe een rustpauze op een zonnig terras, en her en der wat koopjes.

@ Veerle: leuk dat ik je ontmoette, maar jammer dat je zo vlug weg was en we verder geen babbeltje konden slaan.
@ Marina: welkom op mijn blog, ik merk dat je miekemoeche al volgt! Bedankt voor de gezellige ontmoeting! Tot nog eens !

21 opmerkingen:

 1. Ik vond onze ontmoeting ook heel leuk... wie weet misschien zien we elkaar nog eens... zou fijn zijn!

  Mooi stofje gekozen... wij zijn nog gaan kijken naar de Janome DC 2010 ik denk een goed naaimachine maar je kent de voor en nadelen pas wanneer je er mee werkt... misschien zijn er mensen die dit lezen en er ervaring mee hebben ik zou heel blij zijn om hun ervaring te lezen ik laat hier mijn email adres achter marina.grosemans@pandora.be alvast bedankt!

  Hilde ik hoop dat je dit niet erg gaat vinden anders verwijder je het bericht gewoon... even goede blogvrienden hoor!

  Nog een fijn weekend, tot gauw,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geen probleem hoor, ik ben zelf trouwens op zoek naar een nieuwe machine en weet echt niet wat te kopen. 't is inderdaad zo dat je er eens zou mee moeten kunnen werken.
   Marina, weet jij toevallig de naam nog van die kraam waar wij stonden?

   Verwijderen
  2. Naam niet maar de kraam staat volgens de verkoopster altijd aan de H.M.!
   Net terug en al op de blog... van verslaving gesproken:)

   Verwijderen
  3. Mijn man denkt VANHEERS

   Mijn email adres is marina.grosemans@pandora.be ben dat punt vergeten hierboven zie ik net!

   Verwijderen
 2. ja misschien wel spijtig, maar de dag was voor mij al te kort :)
  en ik was echt wel overdonderd door de "toevalligheid" en wist dan niet meer wat zeggen( heb ik pertang niet veel voor) het is ook moeilijk omdat ik wel de naam herkende maar niet direct de rest van de info
  in elk geval het was wel heeeeel toevallig hè
  weet jij misschien nog de naam van dat kraam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het wel Veerle, het verrassingseffect was GROOT ! Wie weet een volgende keer???? en anders leren we elkaar via blogland wat beter kennen hè.
   Ik ken de naam niet van het stoffenkraam, jammer. Misschien weet Marina het nog? Ik vroeg het al even hierboven.
   nog een fijn weekend
   Hilde

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super leuk dat je zo andere bloggers tegen het lijf loopt :-) Ben altijd benieuwd of er bij mij in de omgeving ook anderen creatieve bloggers zijn (Nijmegen, Nederland). Zie dat er vaak ook creatieve avonden zijn met bloggers, lijkt me zo gezellig.
  Leuk stofje dat je gekocht hebt, ben gek op rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha goed te weten dat ik een medestander heb die ook lekker aan het genieten is en weinig productief. Komt vanzelf wel weer he? Nu eerst lekker genieten! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om per toeval mede blogsters tegen te komen :)
  En goede deal hoor; jij op je gemak over de markt struinen terwijl de heren zichzelf vermaken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja Miek, ander is er echt niets leuks aan hoor... als zowel echtgenoot als zoon hun geduld beginnen te verliezen... en op deze wijze is iedereen tevreden!

   Verwijderen
 7. Hey Hilde, leuk dat je mijn blogje gevonden hebt via die van Mira, en nu ben ik ook op die van jou beland. Ga je onmiddellijk volgen (via Google Reader), en misschien al tot dinsdag op de Knappe Knoopjes in Genk (en anders de keer erna in Hasselt) !!!
  Groetjes,
  Ivy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Hilde, heel leuk dat je via Mira mijn blog (http://neven-jansen.be/mama) gevonden hebt. Zo ben ik ook op de jouwe terechtgekomen en ondertussen al volger geworden (via Google Reader). En misschien komen we mekaar dinsdag al tegen op de Knappe Knoopjes in Genk, of de keer erna in Hasselt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is de wereld dan toch klein he? Op elke rommelmarkt of crea-markt waar ik kom houd ik ook altijd mijn oren en ogen gespitst of ik 'bekenden' tegenkom. (is me nog nooit gebeurd haha)

  En wat een heerlijk vrolijke stofjes heb je gekocht! Benieuwd naar het eindproduct :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je zomaar deze medebloggers tegenkwam...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de kraam heet "Lapjeskraam Paul en Gonneke"en is iedere vrijdag op de markt in Maastricht. De kraam staat bij de ingang van H&M mosa Forum.
  Leuke kraam met veel stofjes en vriendelijke mensen die je helpen zoeken en tips geven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh fijn, dat weten we dan ook weer! Is inderdaad een supertoffe kraam voor de hobbynaaisters onder ons. En echt wel goedkoop, want dezelfde stofjes betaal je zelfs op het stoffenspektakel een stuk duurder.

   Verwijderen
 12. Wat leuk dat jullie mekaar zijn tegengekomen. Het is altijd leuk om ideetjes uit te wisselen en al dat bloggen schept een band, des te leuker als je mekaar dan in het echt tegenkomt!groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 13. kom hier op die berichtje uit via mama Maakt, zo grappig dat jullie elkaar tegen het lijf liepen!
  Ben zelf ook al een blogger tegengekomen in Maastricht, maar 't is dan ook the place to be voor stofjes-neuzen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Grappig toch hoe het blog-land in elkaar steekt - zonder jullie "gesprek" was ik in Maastricht nooit speciaal naar de markt gegaan... en dan was Els hier weer niet terecht gekomen...
  Blijkbaar is de markt vermaard onder bloggers! (toch jammer dat het zover reizen is!)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voor diegene die niet de deur uit willen: ik heb bij ModestoffenONLINE.nl heel leuk stof besteld en een goede service gekregen. Deze webwinkel is zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!