dinsdag 7 augustus 2012

welke naaimachine volgens jullie?

hallo bloggers,

wie kan Marina (je weet wel, Marina van aan de stoffenkraam vorige week in Maastricht) en mij helpen in onze zoektocht naar een nieuwe naaimachine ?

We zien hier in blogland héél veel verschillende merken de revue passeren en bijgevolg zien we door het bos de bomen niet meer (of andersom? :-))

Marina vraagt zich af of er iemand ervaring heeft met het merk JANOME?
Zij kreeg al uitgebreid uitleg in de winkel over het type Janome DC 2010.
Iemand tips of opmerkingen ? Voor-en nadelen????

Ikzelf naai met een stokoude Bernina. Het beestje doet eigenlijk nog best goed dienst, laat soms wel eens een steekje vallen ;-) maar wat misschien nog het ergste is => is LOODzwaar! Dus niet zo best voor rug en armen als ik naar de knappe knoopjes ga...

Toen ik wat uitleg vroeg bij de verkoper waar ik laatst mijn machine liet herstellen, beweerde deze man het volgende: " als je gewoon bent om met Bernina te naaien, kan je moeilijk tevreden zijn met een ander merk"
????
Dus kreeg ik enkel uitleg over BERNINA type 215

Wat denken jullie hierover????

en wat met BROHTER, PFAFF, SINGER,HUSQVARNA ????


ALLE TIPS EN OPMERKINGEN ZIJN WELKOM !!!

22 opmerkingen:

 1. Ik heb een husqvarna viking emerald 116. Het is een redelijk eenvoudige maar ik vind hem enorm fijn en een degelijk apparaat.
  Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pff ik denk dat dat heel moeilijk is
  zelf heb ik nog nen oude brother en ben daar wel tevreden mee, maar kan ook niet vergelijken natuurlijk, mijn vriendin had dat van ikea, maar heeft dat na enkele weken teruggebracht (geld terug, geen probleem) en heeft nu in makro een toyota gekocht, is hier zeer tevreden over (na dat ikea machien)
  ik denk dat het vooral afhangt van: wat wil je ermee doen, moet het veel verplaatst worden, wat wil je uitgeven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een PFAFF en ben er erg blij mee. Als ik er aan denk zal ik morgen het typenummer toevoegen. Op 11 mei 2012 de laatste foto kan je hem op mijn blog zien.
  Succes met kiezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hoor net van mijn schoonzus dat Singer failliet zou zijn(?)en dat ze ook bijlange niet zo goed meer waren. De verkoper sprak ook veel lof over Brother !
  zelf heeft zij zeer recent een Husqvarna gekocht,en is daar best tevreden over. 't hangt inderdaad ervanaf wat je verwacht van je naaimachine....'t is moeilijk zunne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duizend maal dank... hoop dat we veel reactie krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IK heb een Juki, een geweldig apparaat!
  Gebruiksvriendelijk, klein beetje zwaar maar anders trilt ie van de tafel, dat is ook niet handig.
  Met borduursteken, lock, ritsvoetjes, automatische knoopsgaten.

  Kijk anders even op mijn blog, ik heb er eens over geschreven.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik benal even gaan piepen op jouw blog. Het is een JUKI HZL-E71. Ga ik dadelijk even googlen !
   Thanks, en nog veel plezier ermee

   Verwijderen
 7. AH, even de reactie op jouw bericht in de gaten houden, want ik wil ook nog eens een goede machine kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een brother omdat die nog redelijk in prijs waren en ik ben daar heel tevreden mee. Niet te veel snufjes nemen, want je gebruikt die toch meestal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd, die snufjes zijn wel verleidelijk maar worden waarschijnlijk maar voor de helft écht gebruikt.

   Verwijderen
  2. INderdaad, al die snufjes en siersteken heb je echt niet nodig! Al zou ik zeker zorgen dat je een 1-fase knoopsgatfunctie erop hebt.

   Verwijderen
  3. Ja Katja, dat lijkt mij echt wel een "must"! Dus daar zal ik zeker voor zorgen.

   Verwijderen
 9. Ik heb voor de dochter een Singer van 72 euro uit de Aldi, voor haar schoolwerk (kunstrichting) was dat ideaal, ze heeft dat machientje er al uitgehaald.
  Zelf heb ik een Brother(Anniversary), een eenvoudige, alles wat ik nodig heb zit erop en die is ook al zijn geld waard geweest.
  Heel makkelijk, handig en plezant om mee te werken, loopt als een trein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een brother innovis 10a en ben hier heel tevreden over. Mijn overlock is een Bernina en daar ben ik ook tevreden over.
  Voor mijn Brother naaide ik op een (goedkope) Toyota en dat was pure miserie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind die van Katja ook heel leuk is echt een lief machientje ( niet te zwaar) de andere ken ik niet... waarom ze in de winkel op verschillende plaatsen die janomi willen verkopen het is me een raadsel...

  Fijn dat er reactie op gekomen is alvast bedankt aan iedereen!
  Lieve groetjes,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een Janome memorycraft 4900, met een massa siersteken en twee alfabetten (maar hoe vaak gebruik je die nou....). Redelijk veel power ook en alle accessoires er op en 'r aan.
  Ik vind'm heerlijk maar hij wil wel een dieet van Gutermanngaren, anders loopt hij vast (maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb net een ikea SY gekocht, hij loopt voor geen meter (per 5 cm naaien schiet de draad kapot, of zit alles verstrikt onderaan ... ik waardeer nochtans de gebruiksaanwijzingen en de spanningen. ik breng hem eerstdaags gewoon terug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aiaiaia, dat is balen! Tja, het ziet er een lief machientje uit,maar...heeft blijkbaar z'n nukken.
   Ik zou hem inderdaad maar terugbrengen en sparen voor een wat duurdere versie want anders wordt het goedkoop, duurkoop! Ondertussen heb ik mezelf een Janome aangeschaft en ben supercontent!

   Verwijderen
  2. Dit probleem had ik ook in het begin met mijn SY, maar het probleem zat er gewoon in dat mijn bovendraad fout ingeregen zat! Op de tekening staat dat je de bovendraad van recht naar links moet inrijgen door de hendel, maar in de tekst staat van links naar rechts. Wanneer ik de tekening volgde, had ik hetzelfde voor, maar nu ik de tekst volg, heb ik geen problemen meer...

   Verwijderen
 14. Heel bizar, ik heb al meer dan een jaar dat IKEA-machientje en het doet werkelijk alles wat ik wil. Oké ik stuk geen tricot, maar alles katoen kan het aan.
  Ik heb ook wel eens kapot schietende draden gehad, maar dat was omdat ik het brolgaren van de IKEA gebruikte. Sinds ik gutermann heb, geen enkel probleem gehad. Een tevreden Sy-gebruiker hier!

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!