zondag 2 december 2012

Advent en gipsverband ????!vooraleer ik jullie de link tussen advent en gipsverband ga verduidelijken laat ik hier nog 's mijn give-away zien ! Je kan nog tot sinterklaasavond meedingen om deze tashanger met fimo-, vilt- en haakkralen te winnen!
Klik vlug op de "volgers"-button, laat een berichtje na...en dan "fingers crossed"..en wachten tot 6 dec. Dan maak ik de winnaar bekend.

Voilà, dit gezegd zijnde...nu efkes de titel uitleggen.
Heel eenvoudig, ik zocht een alternatief voor de traditionele adventkrans met de 4 kaarsjes, en het werd dit:ik liet me inspireren door de magnifieke creaties van Nathalie van "Pot en Papaver". Ik bewonderde haar prachtige en originele decoratie- en bloemschikkunst op de "stiel en stijl- editie 2011, en bewaarde het idee een heel jaar lang...om dan nu eindelijk eens uit te proberen.

En ik maakte er vanmiddag vlug wat foto's van zodat jullie het ook eens kunnen proberen misschien.

stap 1: zoek in je knutselmagazijntje een stuk isomo dat je ooit eens uit een verpakking toverde en niet kon weggooien want.....je zou het misschien ooit nog 's kunnen nodig hebben ;-)
Na wat mislukt geknoei met het broodmes, zocht en vond ik een handig zaagje in de materialenkoffer van manlief, en maakte een aantal balkjes van ongeveer 5 cm breed en een 8 cm hoog
 stap 2: koop in de apotheek een pakje gipsverband (3m x10cm) Knip reepjes van 5 cm breed en ongeveer 22 cm lang. Neem een kom met water
 stap 3: dompel een reepje verband even onder het water
 stap 4: wikkel rondom het balkje isomo. Begin onderaan en leg dakpansgewijs nog 2 reepjes errond. Het laatste reepje laat je +/- 1 cm boven de isomo uitkomen zodat je een opstaand randje bekomt. Ik liet het even drogen zodat het randje wat in vorm kan geduwd worden en dan legde ik er nog een 2de laagje op.
 stap 5: laten drogen en je resultaat dat je nu hebt is dit:
 stap 6: haal je kerstspulletjes van zolder en rommel maar 's goed...je staat vast verbaasd wat je allemaal terugvindt...en dan kan je je fantasie op hol laten slaan; Vul het kuipje bovenaan  op het balkje met wat kerstballetjes, een figuurtje, ev. een namaakroosje, sterretjes,... Ik stopte er wat "baard van Mozes" (Tilandsia) tussen voor een "groene" touch!
 stap 7: plaats de 4 balkjes op een dienblad of schotel, zet er 4 theelichtjes bij  en klaar is kees!Voilà, week 1 van de advent is begonnen!

Fijn hè!

groetjes, en voor straks: slaap zacht!
Hilde

12 opmerkingen:

 1. amai, da's heel schoon gemaakt! dat ideetje wordt opgeslagen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en heel uw kodakske vol gips :-) ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. neeeeeeeeeje, helemaal niet! ik moet wel toegeven dat ik mijne man effkes ingeschakeld heb als fotograaf...pfff...en enthousiast dat 'm was, pffffffff amai...maar 't is toch gelukt!

   Verwijderen
 3. Heel leuk en inderdaad tof idee!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof gedaan. Je kan een mens wel doen verschieten, dacht dat er opnieuw wat mis was met je hand :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tof idee! Bij het lezen van de titel had ik even schrik dat je iets gebroken had maar gelukkig niet! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HEEL MOOi voor jou is de advent echt begonnen héél mooi
  Gerarda

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!