dinsdag 27 januari 2015

LMV

ik waag me er ook eens aan!
een echte LMV jurk uit de laatste editie van 2014.
De Mary-jurk!
Ik begon er zondagnamiddag aan en ondertussen is het jurkje al helemaal gedriegd.
Ik weet het , driegen is niet meer van deze tijd precies, maar ik ben een beetje bang dat ik nog wat maataanpassingen moet doen met al mijn rondingen smile-emoticon. Bovendien ben ik een auto-didact op gebied van kleding naaien en is dit eigenlijk mijn proefstuk! Ik heb geen zin om heel veel te moeten lostornen achteraf.
Ben van plan om het achterpand ook nog eraan te driegen en dan eens te passen...weet nog niet wie ik hier de nodige aanpassingen kan laten spelden (man of zoon???, hond komt zeker niet in aanmerking;-))
Maar dan, hoe moet het dan verder??? ik weet het eigenlijk niet zo goed...hoe doen jullie dat? Driegdraadjes openknippen en beginnen stikken op die aangevingen????

enfin, we gaan het stap voor stap bekijken, zal wel weer een long-term-project worden, mij kennende. Een ding staat nu al vast, perfect zal het niet zijn, want ontdek nu al een knipfout!
zien jullie het ook?
Draadrichting van middenstuk is omgekeerd aan de andere stukken en daardoor geeft dat een kleurverschil (is fijne ribcord)
Tja, het moet ermee door, want heb eigenlijk wat nipt stof gekocht. Moest eigenlijk 150cm breed zijn en was maar 140cm , en daar geen rekening mee gehouden, dus heb al moeten schipperen om alles eruit geknipt te krijgen.
Maar vermits mijn motto van 2015 is: "Niet perfect is ook goed"...gaan we dapper verder smile-emoticon


Als dat maar ooit goed komt....

7 opmerkingen:

 1. Ik ben geen drieger, dus daar kan ik je niet echt veel tips geven (ik maak wel soms een proefmodel, maar ondertussen weet ik al welke aanpassingen ik zowieso moet doen bij LMV). Ik vind het in ieder geval super, een jurkje voor jezelf! Dat komt goed, je ziet het wel. Voor de voering knip ik meestal hetzelfde als de buitenstof (maar dan uiteraard in voeringsstof, soms gebruik ik wel het beleg in dezelfde stof als de buitenstof, omdat ik dat mooier vind). Als bovenstaande te verwarrend is, mail me maar, dan probeer ik je met wat foto'tjes verder te helpen :). Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen proberen, ...nu nog "tijd"vinden ;-)
   Mercikes al Sarah!

   Verwijderen
 2. Ziet er in ieder geval al veel belovend uit. Benieuwd als het helemaal af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb net ook een kleedje gedriegd. En daarna heb ik inderdaad de draadjes doorgeknipt en die lijn gestikt daar waar geen aanpassing met de speldjes was gebeurd. Gelukkig heb ik een vriendin die wat van snit en naad kan, zodat zij dan met speldjes aanduidt wat ik moet veranderen. Moest je hond het ook kunnen, laat me het zeker weten, dan leer ik het ook aan ons Zizi :-) Heel veel succes en volhouden hoor, dat gaat zeker lukken. En als er iets niet helemaal perfect is, dan troost ik mezelf met te zeggen 'het is en blijft handwerk' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me ook niet zo eenvoudig patroontje... Ben benieuwd hoe het er strak uit ziet,.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ai een kleurverschil, dan zeg je dat het de bedoeling was om een extra accentje te leggen. ;-)
  Ik duim dat het jurkje helemaal naar je zin mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ipv te driegen kan je ook rechte steek op grootste lengte zetten op je machine en niet hechten voor en achter .. gaat veel sneller dan al dat driegen en kan je ook snel lostornen als moet zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!