donderdag 17 juli 2014

poppemieke

wij genieten van ons eerste vakantiedeel, een aanloopje...een dik weekje verlof in juli om een beetje te bekomen en te herademen, een voorproefje want het 2de deel hebben we nog tegoed in augustus. Het doet goed om even te teugels een beetje losser te kunnen laten,... om even alles wat in een versnellingske lager te kunnen doen...
Het was hier stil op het blogje van Miekemoeche, maar het kon even niet anders. That's life! Ups and downs wisselen elkaar af... en ons bootje moet mee met de stroming, soms gaat het vlot met de wind heerlijk in de zeilen...maar dan plots keert het tij en wordt het hectisch druk op dat bootje ...de wind werkt wat tegen, maar ons bootje houdt stand en weet dat er weer een tijd van zalig "ronddobberen" zal komen...
Enfin, ik kwam dus niet echt toe aan veel handvaardigheid met een vader die plots opgenomen werd in het ziekenhuis, er ondertussen al bijna 6 weken verblijft én momenteel tracht te herstellen van een zware ingreep. 
Maar vandaag is de zon van de partij, zoon- en manlief zijn eropuit met de fiets voor een lange tocht wat hogerop in onze mooie provincie! Ik negeer alle to-do's in het huishouden en installeerde mijn naaimachine op het terras! Eindelijk! 
De stofjes waren al heel lang geknipt, maar uiteindelijk werd er pas vandaag de laatste hand gelegd aan de afwerking van dit poppemieke!

ik geef toe, het arme kind puft zich gek in dit warme fleece-capeje! Ach ja, kwestie van tijdig voorbereid te zijn op de killere zomeravonden...

En wat zullen we dan nu gaan maken????
Help, ik wil zoveel tegelijk, ...dus gaan er keuzes moeten gemaakt worden!
En dat is bere-moeilijk voor miekemoeche!
Komt nog bij dat ik enorm tegen het stofjes-knippen aankijk...pfff, vind ik best een vervelend klusje....ik wil NAAIEN !
....en lezen...
....en luieren in het zonnetje...
en....
en......
ach we zien wel wat er van komt!
Nog een fijne zomerdag voor jullie allemaal!


10 opmerkingen:

 1. wij zijn toch allemaal dezelfde hè: zoveel willen doen in zoweinig tijd :-) de pop is tof! dat capeje , komt dat uit het boek van het toverbos (van inge en mamarina) dan ga ik dat ook eens maken denk ik , voor mijn poppen, ikheb hier juist nog een tijdbesparende beslissing genomen: volgend jaar, achter hun kamp doen ze hun was en strijk zelf! zeg ze waren tien dagen maar hadden volgens mij voor 20 dagen kleren mee en alles in de was..gemakkelijk hè, maar volgend jaar haha dan heb ik ze liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, capeje komt uit dat toffe boek van Ingesnuffel en Mamarina! En groot gelijk heb je met dat wassen en strijken!!! Wedden dat ze volgend jaar veel minder vuil gaan maken?! Nog een fijne dag!

   Verwijderen
 2. Geniet ervan lieve schat en doe even wat je zo graag doet ,nog een fijn verlof ����

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij dat je even terug bent :)
  En ik hoop dat het met je papa aan de beterhand is...
  Schoon poppemieke (moet ook dringend in dat boek vliegen!) en ik wens je veel naaitijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook blij dat je er bent, naaien is zo heerlijk ontspannend, gewoon doen, en anders vlug een kaboutertje maken in de hoop dat die je werk doet :)
  Schattig je poppemieke, zo op een late zomeravond lekker buiten, tja dan kan een fleecke helpen , sterren kijken aan de vuurkorf, of veel kaarsje , een goed boek en een lekker glaasje wijn, geniet ervan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij weer iets te lezen van u...

  Hopelijk met je papa alles zo goed als kan...

  In september kunnen we misschien nog eens afspreken :)
  Een superfijn verlof met veel leuke momenten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel sterkte met het herstel van je vader!
  En ik ken dat: stofjes uitzoeken is leuk, naaien is leuk, maar dat knippen.... Jammer dat dat er toch echt bij hoort ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat mooi beschreven, die ups and downs op het bootje ... zo herkenbaar! Veel beterschap aan je papa en doe toch popje haar cape maar gauw uit ... het is hier alweer 27° :-) Maar ze is wel héél mooi! Succes met uitzoeken wat je nog gaat doen ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel beterschap en sterkte met je vader!! Dat bootje, dat gaat overal zo. Ondertussen toch proberen te genieten van de zomer. En een nieuw blog gestart (link in profiel). Ik mis het toch!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke blogje ik zag u via andere bloggers...zal zeker terug komen..

  BeantwoordenVerwijderen

wat fijn dat je hier een reactie achterlaat! Bedankt!